четвъртък, февруари 04, 2010

British Airways считат всички свои пасажери педофили?!

British Airways счита своите пасажери за педофили?

Днес се натъкнах на тази статия в интернет и реших да я преведа.
“Завърнах се тези дни от командировка, трябваше да използвам услугите на авиокомпания British Airways. След като се качихме на самолета дълго не тръгвахме, аз си помислих, че има някаква неизправност. Оказа се, че нещата са доста по- особени... Оказа се, че в туристическия салон едно до друго са се паднали места на мъж и дете. Карали са мъжът да си смени мястото с някого другиго, а на негово място поставили жена. Отначало не повярвах, мислех си, че това е невъзможно в цивилизованите страни, а после влязох в интернет и намерих по тази тема много интересен материал…
Британският бизнесмен Мирко Фишер е подал на съд авиокомпания British Airways, обвинявайки я в “унизителна” политика по отношение на пасажерите от мъжки пол. Ищецът се сблъскал с правилото на компанията,че пътниците от мъжки пол нямат право да седят до дете, даже и ако родителите летят на същия самолет.

33-годишният Фишер е оскърбен от това, че са го сметнали за потенциален извращенец, който може да се опита да се домогне сексуално до деца. Той е убеден, че забраната се явява публично оскърбление за всеки турист, пише Telegraph.

Самият той е летял в самолета със своята бременна жан, която е искала да заеме мястото край прозореца, но е била принудена да си смени мястото с него, защото той седял до 12- годишен тийнейджър.

В съответствие с политиката на компанията, екипажът на самолета преди полет проверява дали седи непознат мъж до деца или тийнейджъри, които пътуват сами или чиито родители седят далече от тях. Ако се окаже, че е така, те молят мъжа да си смени мястото с някого другиго и самолетът не излита, докато молбата им не бъде удовлетворена. Авиокомпанията е отказала да коментира ситуацията до съдебния процес.

Въобще всичко все по- странно и по- странно... И още един въпрос ме осени: авиокомпанията, продавайки билетите вижда кой до кого седи? Защо компанията, провеждайки така политика поправя собствените си грешки, унижавайки клиентите си?”

Източник: http://nnm.ru/blogs/botanic22/british_airways_schitaet_vseh_svoih_passazhirov_pedofilami/

Няма коментари:

Публикуване на коментар